Wedesign Weide

Schoolvoorbeeld voor Gezonheidsblogs

Over schoolvoorbeelden van hoe het nu wel zou moeten gesproken! Ik was laats bezig met een ouderwetse Facebook-sessie. Je kent het wel. Urenlang lezen over wat er speelt in andermans leven, gecombineerd met het lezen van al dan niet fake news. Op een gegeven moment stuitte ik op allerlei gezondheid gerelateerde artikelen. En ik kan je zeggen. Het was super interessant.  Het interessante was dat deze gezondheids-posts doorgeplaatst werden vanaf een website.  Stayhealthy.nl. Toen ben ik uiteindelijk deze website gaan doorspitten. En ook over deze website kan ik zeggen: Ze zijn goed bezig. Erg goed bezig. Ik heb contact gezocht met de de eigenaar van de website (Peter Vermeer) en hem een aantal vragen gesteld.

Peter, vertel..

Hahah, is goed. Ik ben Stayhealthy.nl eigenlijk puur vanuit een hobby begonnen. Een jaar of 2 geleden kampte ik zelf met het nodige overgewicht. Ik ben toen gaan lezen over wat ik nou zou kunnen doen om af te vallen. Ik kwam toen op een website: vetvrij.com terecht, waar ik allerlei verkeerde informatie las. In plaats van afvallen kwam ik aan. Ik vond het verschrikkelijk. Ik ben vervolgens op Amerikaans gezondheidsblogs gaan rondsnuffelen en dat heeft me zoals je kunt zien geen windeieren gelegd. Ik ben niet meer dik zeg maar. Want ik zie je raar kijken.. Zo van..Zo sexy ben je nu ook weer niet hahaha. Vervolgens heb ik besloten, deze wijsheden te delen met het Nederlandse publiek. In eerste instantie gewoon vanuit hobby. Ik schreef de blog artikelen op mijn website en deelde deze op de Facebook pagina. Ik adverteerde zelfs met de berichten op Facebook. Met als gevolg veel verkeer op de website.

Op dat moment bedacht ik mij ineens. Hey! met veel verkeer zou je ook nog eens ged kunnen verdienen. Als je de mensen oprecht advies geeft vanuit de eerste hand, hen oprecht blij maakt met een product en daar ook nog eens geld aan kan verdienen, dan ben je spekkoper. Dat is de insteek en uiteindelijke basis geworden voor mijn website en uiteindelijk mijn bedrijf.